Elsker du pasta med pesto lige så meget som mig? Så skal du prøve denne simple, men opgraderet version.
Dette er en pastaret, som er inspireret af en af mine yndlingspastaretter på en restaurant, som jeg ofte har besøgt med mine veninder. Jeg har ikke fået en præcis opskrift. Så dette er blot mit take på den. Håber I har mod på at give jer i kast med den.
Held og lykke!
Du skal bruge (2 personer):
- 75 gram pinjekerner
- 300 gram bacontern
- 2 1⁄2 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
- 2 spsk grøn pesto
- 2 rød pepper (kan erstattes med tomater eller squash)
- 250 gram frisk fettuccini (eller hjemmelavet pasta)
- Salt og peber
- Revet parmesanost og evt. frisk basilikum til pynt
Sådan gør du:
- Rist pinjekernerne på en tør stegepande til de er gyldne. Læg dem til side til senere.
- Steg bacon, til det er sprødt, og stil det til side i en skål, men lad fedtet blive på panden.
- Skær rød pepper (eller en anden grøntsag) i mindre tern. Tilføj denne til panden.
- Når grøntdagen er stegt kort, skrues varmen ned til det laveste, og fløden hældes på panden.
- Bland pestoen i flødesovsen, og lad det simre en smule.
- Tilføj nu baconen til sovsen igen.
- Kog den friske pasta efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra pastaen, og vend pastaen ned i sovsen – tilføj evt. en lille smule pastavand.
- Anret pastaen på en tallerken, og pynt med revet parmesan, de ristede pinjekerner og evt. frisk basilikum.
Se også: