Er du vild med nemme og lækre pastaretter? Så er denne opskrift på spaghetti med champignon lige noget for dig.
Dette er klart en af de pastaopskrifter jeg laver mest! Det er super nemt og hurtigt, og så smager det bare helt fantastisk. Det er 100% min go-to, hvis man skal lave noget hurtigt mad med veninder inden man skal videre til festlige lejligheder.
Opskriften er nem at tilpasse, hvis der er en i venindeflokken som er lidt kræsen. Spinat kan f.eks. skiftes ud med strimler af squash eller frisk rucola. Prøv dig frem – det skal nok blive godt!
Du skal bruge (2 personer):
- 1 zittauerløg (eller skalotteløg)
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie til stegning
- 200-250 gram frisk spinat
- 150-250 gram brune champignon (eller hvide champignon)
- 250 gram frisk spaghetti (eller hjemmelavet pasta)
- 50 gram revet parmesanost
- 1/4 piskefløde (eller madlavningsfløde)
- Salt og peber
- Revet parmesanost og evt. frisk persille eller basilikum til pynt
Sådan gør du:
- Start med at skylle spinat og champignon. Skær champignon i skiver og stil begge dele til side.
- Hak nu løg og hvidløg. Tilføj dette til en pande med lidt olie på medium varme.
- Steg hvidløg og løg til de bliver blanke, IKKE brune.
- Tilsæt champignon til panden og steg dem, indtil de bliver bløde og let gyldne. Husk at røre jævnligt.
- Tilsæt frisk spinat til panden og lad den falde sammen. Dette tager normalt kun et par minutter.
- Hæld fløden over champignon og spinat, og lad det simre i 2-3 minutter, indtil det tykner lidt.
- Imens saucen simrer koges spaghettien i en gryde med rigeligt saltet kogende vand efter pakkeanvisningen, indtil de er al dente.
- Når spaghettien er kogt færdig, tilføjes en smule pastavand til saucen. Dette vil hjælpe saucen med at tykne. Hæld resten af pastavandet fra og stil spaghettien til side.
- Riv parmesanost ned i saucen og rør rundt, indtil den er smeltet og saucen er blevet cremet.
- Kog spaghetti i en stor gryde med Dræn pastaen og lad den side.
- Smag til med salt og peber efter behov. Parmesanosten kan være salt, så vær forsigtig med saltet.
- Hæld saucen over i gryden til spaghettien og rør forsigtigt, så pastaen er dækket af saucen.
- Server retten straks, pyntet med revet parmesanost og evt. frisk basilikum eller persille, hvis ønsket.
Se også: