Ægte spaghetti carbonara

Elsker du italien lige så højt som jeg gør? Så har du nok også spist spaghetti carbonara et hav af gange. Herunder er en opskrift på, hvad jeg vil kalde den ægte spaghetti carbonara.

 

Det skal du bruge (2 personer):

  • 250 gram frisk spaghetti (eller hjemmelavet pasta)
  • 150 gram guanciale (eller pancetta/bacon)
  • 4 æggeblommer (friske eller pasteuriseret)
  • 100 gram parmesanost
  • Friskkværnet sort peber
  • Salt til pastavandet
  • Evt. frisk persille til pynt

 

Sådan gør du:

  1. Start med at steg guanciale i bunden af en gryde på medium varme, indtil det bliver sprødt og gyldent.
  2. Imens guanciale steger, rives parmesanost i en skål, hvortil æggeblommerne og lidt friskkværnet peber tilføjes. Dette røres sammen til en cremet masse.
  3. Fjern nu det sprøde kød med en hulske og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Tilføj lidt af fedtet fra kødet til din cremet ostemasse. resten af fedtet hældes ud.
  4. Kog herefter spaghettien i guanciale-gryden med rigeligt saltet kogende vand efter pakkeanvisningen, indtil de er al dente (fast, men ikke hård).
  5. Når spaghettien er kogt færdig tilføjes 1 dl af pastavandet til ostemassen. Herefter drænes resten af spaghettien, og gryden med spaghetti stilles tilbage på kogepladen ved svag varme.
  6. Hæld ostemassen over spaghettien og rør hurtigt og forsigtigt for at fordele saucen jævnt. Vær forsigtig med varmen, da du ikke ønsker, at æggene skal størkne og danne klumper.
  7. Tilføj guancialen og rør forsigtigt rundt.
  8. Tilføj IKKE salt til retten (udover i pastavandet), da både guanciale og parmesanost er salt.
  9. Server spaghetti carbonara straks. Top med lidt friskkværnet peber og evt. frisk persille, hvis ønsket.

 

Se også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *